Одна партія – різна оплата: про відмінності у підкупі виборців представниками ВО «Батьківщина»

11:54, 12.07.2016
Поделиться:
1072   0
Одна партія – різна оплата: про відмінності у підкупі виборців представниками ВО «Батьківщина»

Одна партія – різна оплата: про відмінності у підкупі виборців представниками ВО «Батьківщина»

Використанням виборчої піраміди, коли прихильники певного кандидата отримують гроші за «правильне» голосування, нікого не здивуєш. Але практика сьогодення показує: у різних регіонах України схеми можуть відрізнятися сумами, які отримують їх учасники. Наприклад, у виборчому окрузі № 151 на Полтавщині за участь у піраміді пропонують майже втричі менше, ніж в окрузі № 114 у Луганській області.

До проміжних виборів у Парламент України залишається менше тижня. Тому й активність кандидатів-мажоритарників нині сягає піку. Досягти бажаного кожен висуванець прагне у свій спосіб: роздачею агітаційних матеріалів, організацією концертів чи врученням подарунків. Частина кандидатів намагається здобути перемогу, активно використовуючи технології підкупу.

Наприклад, піраміду, коли з симпатиків певного кандидата формуються невеликі групи, які потім йдуть на дільниці і голосують за конкретного висуванця. За це, до і після волевиявлення, мають отримати на руки певну грошову «подяку». Такі схеми, як нам стало відомо, у всіх виборчих округах активно впроваджує ВО «Батьківщина».

У 151 окрузі вказаною технологією активно користується штаб кандидата від згаданої політсили Руслана Богдана. Працюють за класичною схемою, але з однією відмінністю: прихильники висуванця, за нашими даними, отримують суми, значно менші, ніж в інших округах.

Наприклад, на Луганщині, де у 114 окрузі до Верховної Ради балотується представниця «Батьківщини» Ірина Веригіна, гонорар підкупленого виборця складає 800-1000 грн. В Івано-Франківській області, де розташований 85 виборчий округ, члени піраміди отримують від 700 до 900 грн. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших округах. Тоді як на Полтавщині представники Руслана Богдана виплачують залученим до схеми бажаючим підзаробити скромні 300-500 грн.

Важко пояснити таку відмінність. Варіантів може бути кілька. Або політична партія впевнена у перемозі свого кандидата у 151-му, тому економить кошти. Або сам Руслан Богдан, будучи проміжною ланкою між центральними органами «Батьківщини» та виборцями, грабує виборчий бюджет і відверто ошукує своїх же симпатиків.

Отже, бажаючі підзаробити на виборах на Полтавщині мають добре подумати, чи варто продавати свій голос? Особливо, коли він (голос) представниками штабу Руслана Богдана оцінений у кілька разів менше, ніж голоси виборців в інших регіонах. 

 

Руслан Сівак

ГЛАВК

Теги статьи: Веригіна ІринаБогдан РусланВО Батькивщина
Автор статьи: Павел Немченко
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}