Корупційний скандал: новий голова Укрпошти розмірами зарплати шокував Україну

11:32, 25.04.2016
Поделиться:
1102   0
Корупційний скандал: новий голова Укрпошти розмірами зарплати шокував Україну

Корупційний скандал: новий голова Укрпошти розмірами зарплати шокував Україну

Контракт з Ігорем Смілянським, кандидатуру якого схвалили в Кабміні на посаду генерального директора “Укрпошти”, все ще не підписаний.

За інформацією Hubs, згідно з положенням, контракт з керівником держпідприємства “Укрпошта” буде підписувати міністр інфраструктури.

Однак перш, ніж поставити свій підпис Смілянський озвучив побажання по заробітній платі: хоче, щоб його дохід в “Укрпошті” був не тільки не менше того, який він зараз отримує в американській аудиторській компанії KPMG, а й компенсував йому складності, пов’язані з переїздом в Україна і можливі ризики репутацій.

“Він хоче отримувати оклад 750 тисяч доларів на рік і посилається на те, що голова “Укрзалізниці” буде заробляти в рік півтора мільйона доларів”, – повідомило анонімне високопоставлене джерело в Міністерстві інфраструктури.

“Сьогодні ми розглядаємо можливість прописати у нього в контракті, що його фіксована заробітна плата становитиме 375 тисяч гривень (15 тис. доларів), а все інше він буде отримувати у вигляді надбавок і премій за результатами роботи за місяць або за квартал. При гарній роботі він може отримувати 60 тисяч доларів на місяць”, – пояснили в Мінінфраструктури.

“Проблема в тому, що цю зарплату йому буде виплачувати держпідприємство. У нас в міністерстві немає ніякого спеціального фонду заробітної плати для нових керівників держкомпаній. Не відомо, чи як це буде сприйнято трудовим колективом “Укрпошти”. Адже за затребувану Смілянського зарплату можуть працювати кілька сотень листонош. А він якраз пропонує листонош скоротити. Тобто скоротити, щоб мати можливість виплачувати собі таку зарплату “, – відзначило джерело в Міністерстві інфраструктури.

За його словами, у відомстві, необхідна Смілянського зарплата, викликала вкрай негативну реакцію. “Виходить, ми, працівники органу управління, будемо отримувати зарплату в десятки разів менше, ніж, по суті, наш підлеглий. Це створює величезні корупційні ризики “, – говорять в міністерстві.

У відомстві пояснили і логіку вчинків Смілянського. “Ці американці мислять по-своєму. Він каже: “Якщо в США дізнаються, що я перейшов на зарплату в 2000 доларів, то подумають, що сьогодні я працюю за 1500 доларів. І таким чином в професійному середовищі все будуть знати, що моя вартість – 1500 доларів. І наступну роботу мені запропонують з оплатою не набагато вище. Для мене це – величезна репутаційна втрата “.

Джерело з Мінінфраструктури зазначив, що Смілянський все ще не вирішив чи буде приймати пропозицію України, так як він ще не розірвав контракт з аудиторської компанії KPMG. Переговори з ним тривають.

Інформатор

Теги статьи: Смілянський Ігор
Автор статьи: Виктор Криченов
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}