Поліція оголосила в розшук співвласника мережі "БРСМ-Нафта" Андрія Бібу

19:52, 21.03.2018
Поделиться:
2670   0
Поліція оголосила в розшук співвласника мережі "БРСМ-Нафта" Андрія Бібу

Поліція оголосила в розшук співвласника мережі "БРСМ-Нафта" Андрія Бібу

Солом’янське управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві оголосило в розшук співвласника мережі автозаправних станцій "БРСМ-Нафта" Андрія Бібу.

Відповідне повідомлення з’явилося в пошуковій базі МВС в розділі "Особи, які ховаються від органів державної влади". Андрію Бібі інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Головним слідчим управлінням Національної поліції м. Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №1201710090005813, в якому встановлені в діях Андрія Біби ознаки злочину, передбаченого статтею 190 КК України (шахрайство), про присвоєння торгової марки "БРСМ-Нафта". В рамках провадження Андрія Бібу було визнано підозрюваним і в зв’язку з приховуванням від слідства оголошено в розшук.

Компанії, що належать підозрюваному в шахрайстві з торговою маркою "БРСМ-Нафта" Андрію Бібі, не тільки позбавили життя понад 10 людей під час вибуху на Васильківській нафтобазі, але і ухилилися від сплати податків до Державного бюджету України на суму близько 4 млрд грн. Зокрема, тільки за результатами перевірки двох компаній ТОВ "Стейт Оіл" і ТОВ "Парком транс" органами ДФС донараховано 3,5 млрд грн. Крім цього, за фактом ухилення від сплати податків ТОВ "Стейт Оіл" в провадженні ГПУ знаходиться кримінальна справа №42016000000003365. При цьому, злочинне угруповання Андрія Біби змогло купити ряд судових рішень, що дозволили компаніям Біби не платити сотні мільйонів гривень до державного бюджету. Незрозуміло, чому ДФС України не реагує на бездіяльність судової системи, яка не дозволяє повернути вкрадені злочинною групою Біби кошти в державну казну.

За вказаними результатами перевірки Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України щодо Андрія Біби та його менеджерів відкрито кримінальне провадження №32017100040000051 за ознаками злочинів, передбачених ст. 204 КК (незаконне зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ст. 209 КК (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою), ст. 27 КК (види співучасників -пособнік), 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в особливо великих розмірах), ст. 272 КК (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація, що спричинила тяжкі наслідки).

В рамках даного провадження вручені підозри директору ТОВ "Стейт Оіл" Кіру В.І., директору ТОВ "Бел-Ойл" Яценку М.В. і директору ТОВ "Парком Транс" Ткачуку М.В. Фактично, під керівництвом Андрія Біби діяла потужна організована злочинна група (ОЗГ).

Як повідомляли раніше ЗМІ, Андрій Біба ховається в Італії. З України бізнесмен втік відразу після трагедії на Васильківській нафтобазі влітку 2015 року. Тоді в результаті восьмиденної масштабної пожежі загинули шестеро людей. Замість допомоги постраждалим від трагедії пожежним і працівникам, Біба почав шукати винних у вибуху.

Після того, як спроба втікача Андрія Біби звинуватити міністра МВС України Арсена Авакова в рейдерській атаці провалилася, Біба вигадав для журналістів ще одну версію - "теракт", однак слідство цю версію не підтвердило.

Зате спливла інформація, що і нафтобаза, і все паливо на ній були продані злочинцями на чолі з Бібою саме напередодні вибуху. Тоді експерти заявили, що вибух на Васильківській нафтобазі міг бути інспірованим самим Андрієм Бібою з метою "замести сліди" виробництва сумнівного пального.

Юристи Андрія Біби у справі вибуху на нафтобазі затягують судовий розгляд з метою звільнення обвинувачених від відповідальності після закінчення терміну, щоб ті свідчення, які вони дали в Біби, не були враховані в судовому розгляді.

На думку Об’єднання сімей постраждалих під час Васильківської трагедії, уникнути екстрадиції та кримінальної відповідальності допомагає Бібі його "дах" в Генпрокуратурі.

Фактично, чиновники ГПУ відкрито "кришують" злочинну групу Андрія Біби, нахабно підставляючи генпрокурора Юрія Луценка. У цій ситуації активісти великі надії покладають на НАБУ, яке вже взялося за справу злочинної групи Біби і тепер уже ніщо не завадить залученню до відповідальності винних у загибелі людей і розкраданні держбюджету.

Теги статьи: АЗС БРСМ-НафтарозшукНацполіціяМВСШахрайствоКриміналкримінальні провадженняБиба АндрейБРСМ-Нафта
Автор статьи: Тарас Пивовар
Смотреть все новости автора
Версия для печати Послать другу

Лента новостей


loading...
Загрузка...

Наши опросы

В какой стране вы бы хотели жить?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
loose value {javascripts}